Placari Aluminiu compozit

Placari bond aluminiu compozit

Placile de aluminiu compozit – natural bond sunt destinate in mod special pentru placarile de interior si exterior, remarcandu-se prin diversele optiuni de dispunere si design pe care pot conta arhitectii si designerii. Structura costructiva natural bond este formata din doua placi de aluminiu si un mijloc din polietilena sau miez mineral. Placarile cu aluminiu compozit se pot aplica pe orice constructie, fie noua , fie existenta, atat la exterior cat si la interior, pentru spatii comerciale, de expozitie, cai de acces, pasaje, holuri, etc. Suportul de aplicare pentru placile de natural bond este zidaria sau betonul. Iata caracteristicile si avantajele principale ale placarilor cu aluminiu compozit:
aluminiu-comozit-bond-placari
  • Asigura o planeitate fara imperfectiuni;
  • Prezinta o rezistenta excelenta raportata la densitate;
  • Sunt usor de procesat si pregatit pentru montaj prin diverse metode: frezare, indoire, roluire;
  • Au rigiditate sporita si deci pot fi montate in casete de dimensiuni mari;
  • O gama larga de culori disponibile;
  • Subtructuri diverse ce pot fi utilizate;
  • Vopsire si lacuire de inalta calitate, cu filtru UV, rezistenta la uzura si intemperii, garantie de la 10 la 15 ani in functie de tipul lacului folosit.
Acest tip de material este foarte eficient si pentru proiecte de anvergura dar si pentru lucrari mai mici unde este necesar un grad ridicat de flexibilitate.

SECURITATE ANTIFOC

Variantele de livrare pentru placile de aluminiu compozit sunt standard – cu miez de polietilena, sau cu miez mineral. Abra va poate livra placi cu clase diferite de protectie la foc, de la clasa de foc B1 (pentru miez mineral) pana la clasa de foc A2.

GRIJA PENTRU MEDIU SI IGIENA

Materialele din care sunt costruite placile de aluminiu compozit sunt sigure si nu dauneaza stratului de ozon sau sanatatii oamenilor. Ele pot fi reciclate in totalitate si refolosite pentru producerea de panouri noi.

CARACTERISTICI DE IZOLATIE

Avand o grosime redusa a miezului, aceste placi nu au caracteristici termoizolante semnficative. Pe de alta parte caracteristicile hidroizolante sunt foarte pronuntate, intrucat sistemul de prindere si fixare a placilor confera o entanseitate ce nu permite umezelii sa se infiltreze intre placi.

REZISTENTA IN TIMP SI MENTENANTA SIMPLA

Garantia de pana la 15 ani pe care producatorul o ofera acestui tip de placi rezida din calitatea excelenta a materialelor, procesul tehnologic performant, durabilitatea in timp si usurinta in montaj, exploatare si intretinere. In ce priveste durabilitatea si rezistenta placilor de aluminiu compozit, in procesul de fabricatie se iau in considerare caracteristicile specifice ale proiectelor pentru care este materialul folosit (cum ar fi clasa seismica, conditii climatic specifice, variatii de temperatura, actiunea intemperiilor). Placile natural bond sunt foarte usor de intretinut, nu prezinta asperitati si nu retin praful, pastrandu-si aspectul de nou daca sunt igienizate cu respectarea indicatiilor producatorului –  respectiv spalarea cu detergenti non-alcalini si non-abrazivi, utilizand sisteme cu perii fine sau burete.

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *