Pereti Cortina - Tamplarie Aluminiu
Executie si Montaj

Una dintre modalitatile modern si simple din punct de vedere tehnic de a construi fatada unei cladiri o reprezinta peretii cortina. Marele atu al acestui tip de fatade il constituie adaptarea la diferite tipuri de constructii si flexibilitatea la deformari ce pot aparea in cazul unor seisme, intemperii, vant puternic, variatii mari de temperatura pe perioada indelungata.

Varietatea de culori disponibile pentru fadadele cu pereti cortina se extinde la intreaga paleta de nuante RAL. In plus, acest gen de fatade se poate combina cu placari natural bond din aluminiu compozit, rezultand un aspect atractiv din punct de vedere al design-ului si suprafetelor durabile, usor de igienizat.

Sticla este unul dintre elementele fundamentale in constructia fatadelor Pereti Cortina.  Fie ca discutam de necesitatea unei bune izolari fonice, termice, ori de o buna securitate si igienizare facila precum si de un aspect atractiv, sticla este materialul care “bifeaza” toate aceste caracteristici. Alegerea tipului de geam izolant corect va ajuta sa economisiti energie electrica  pe timp de vara cu ajutorul geamului reflexiv de la exterior (reflecta caldura si lasa lumina naturala sa patrunda in incapere) si pe timp de iarna faceti economie la  caldura datorita geamului Low-e ( mentine/ reflecta caldura spre interior).

Exista o tipologie formata din 3 categorii principale de fatade cu pereti cortina, in functie de aspectul exterior vizibil:

A. PERETI CORTINA STANDARD

Profile vizibile pe patru directii (interior/exterior, vertical/orizontal). Latimea vizibila variaza intre 50 si 60 mm, cu geam de grosimi intre 6 si 50 mm, etansat cu garnitura EPDM. Peretele cortina standard permite designul unor structure tridimensionale foarte complexe cu profile de mascare standard, rotunjite, plate ori eliptice.

B. PERETI CORTINA SEMISTRUCTURAL

Se caracterizeaza prin vizibilitatea profilelor la exterior, fie vertical, fie orizontal.

Banda vizibila  orizontal pe latime este de 50 mm iar la vertical – o garnitura ingusta  neagra, ori viceversa. Geamul cu grosimi intre 22 mm si 40 mm si garnituri EPDM, precum si compartimentul de aer ofera o buna termoizolatie.

 

C. PERETI CORTINA STRUCTURALI

In acest tip de fadata profilele sunt vizibile in exterior cu un aspect de oglinda continua. Geamul este lipit pe rama de aluminiu cu ajutorul unui silicon structural. Grosimile de geam sunt 6-8 mm si 24-27 mm. Pe acest tip de perete ferestrele de deschidere basculeaza la partea inferioara cu deschidere spre exterior.

Write a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *